Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in D:\WEB\kronetanken.dk\www\templates\kronetanken.dk\index.php on line 58
D:\WEB\kronetanken.dk\wwwArray ( [option] => com_content [view] => article [id] => 1521:pengetraeets-forste-gren [catid] => 89 [Itemid] => 89 )
Pengetræets første gren Notice: Undefined variable: body in D:\WEB\kronetanken.dk\www\budget\getSession.php on line 7 Notice: Undefined variable: a in D:\WEB\kronetanken.dk\www\budget\getSession.php on line 48 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\WEB\kronetanken.dk\www\budget\getuser.php on line 18 Notice: Undefined index: userid in D:\WEB\kronetanken.dk\www\budget\getuser.php on line 308 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\WEB\kronetanken.dk\www\budget\getuser.php on line 316

Pengetræets første gren

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

foerste_grenI forsættelse af artiklen pengetræ vil vi i dag fokusere på træets første gren.

Hvis du har fulgt rådene i den første artikel har du måske allerede nu lagt et budget. Næste trin er at følge jævnligt op på dit budget.

 

Har du lagt dit buget på kronetankens model har du fået opdelt dit budget i følgende poster:

·        Indtægter

·        Udgifter

o   Bolig

o   Transport

o   Faste udgifter

o   Husholdning

Indtægter

Indtægter kan være løn, dagpenge, kontanthjælp, SU med mere.

Husk også at boligtilskud og børnepenge også skal indgå i dit budget som en indtægt.

Når du laver dit budget er det vigtigt at det er din indtægt efter skat, altså den indtægt du får overført til din bankkonto.

Udgifter

Udgifter kan deles op i to hovedgrupper, den ene er faste udgifter til boglig, transport mv., den anden er udgifter til husholdning.

 

Faste udgifter

Kronetankens budgetmodel fordeler dine udgifter således at du i fanebladet ”Budgetskema” kan se hvor meget dine faste udgifter udgør, altså de udgifter som du skal lægge penge til side til hver måned.

 

Nederst i budgettet står der ” Vi foreslår at du overfører et fast beløb svarende til xx.xxx kr. hver måned til en budgetkonto.” Det er vigtigt at du overfører det beløb hver måned til en konto hvor PBS og andre regninger med girokort etc. bliver betalt. På den måde ved du altid at dine udgifter bliver betalt.

 

Når det faste beløb er overført har du de penge tilbage du må bruge på husholdning, opsparing mv.

 

Budgetopfølgning

 

En vigtig del af en god økonomi er at du bruger lidt tid på budgetopfølning,

 

Brug din tid fornuftigt i stedet for at tænke over de penge du har brugt eller hvad din banksaldo måske står på så brug 60% af den tid du bruger på at lave en budgetopfølgning i stedet.

 

Faste udgifter

Selvom du har reserveret penge til alle dine regninger er det stadig vigtigt at du følger op på hvor meget du har serveret og hvor meget du har brugt.

 

Brug fanen ”Budgetopfølgning” og indtast de beløb der er hævet på din konto til faste udgifter i den aktuelle måned.

 

Hvis der eksempelvis er en linje hvor der står et tal i kolonnen ”Budgetteret” men der har ikke været hævet et beløb på din konto vil det typisk være fordi du har indtastet udgiften i en måned men udgiften er i en anden måned. Hvis det er tilfældet skal du gå til ”Rette dit budget” og føre udgiften i de rigtige måneder.

 

Hvis du vælger ikke at rette en fejlindtastet udgift vil budgetmodellen fejlagtig vise at du har sparret penge og ikke tage højde for at du får udgiften senere på året.

 

Husholdning

Hushold er de udgifter som er sværest at følge op på idet det ofte er mange små beløb.

 

Brug fanen ”Budgetopfølgning” og indtast de beløb der er hævet på din konto til faste udgifter i den aktuelle måned.

 

Det er meget vigtigt at følge op på denne udgiftspost idet det tit er den udgiftspost hvor vi ikke ved hvad pengene bliver brugt til.

 

kvitteringNår du sidder med kontoudtoget fra banken kan det være svært at huske hvad de enkelte beløb vedrører. Det er derfor nødvendigt at du gemmer dine kvitteringer når du handler.

 

Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv kan du tilmelde dig e-kvittering som gemmer dine kvitteringer elektronisk når du bruger dit betalingskort (vær opmærksom på at det er et begrænset antal butikker der har tilmeldt sig).

 

Det er en god ide at følge op på dine udgifter hver uge således at du kan nå at stoppe et overforbrug.

 

DEN STORE GEVINST

 

Hvis du laver din budgetopfølgning får du automatisk lavet dit budget for det næste år, så kom bare i gang!

Du har ikke rettigheder til at skrive kommentarer. Log venligst ind.